Sorteren:
Sorteren:
Filter
Wat is caseïne?
Caseïne is een dierlijk eiwit dat bij de productie van kaas overblijft nadat alle whey uit de melk is gehaald. Deze soort eiwit is vrij dik en staat bekend als een zogenaamd langzaam eiwit. Dat komt omdat het lichaam langer nodig heeft om caseïne te verteren, vergeleken bij bijvoorbeeld whey eiwit.
Wat is het verschil tussen caseïne en whey?
Het voordeel van whey eiwit is dat het snel door het lichaam kan worden opgenomen. Caseïne eiwit heeft de tegenovergestelde werking. Het duurt juist vrij lang om caseïne te verteren. Het kan zelfs wel enkele uren duren voordat deze soort eiwit volledig is opgenomen. Dit merk je ook aan de textuur van de eiwitshakes zelf. Vergeleken bij een whey shake is een shake gemaakt met caseïne vaak wat dikker.
Waar is caseïne goed voor?
Omdat caseïne langzamer wordt opgenomen kan je lichaam ook langer genieten van de afgifte van aminozuren. Daardoor zijn shakes met caseïne eiwit perfect voor als je een langere tijd geen eiwitten tot je kan nemen. Naast een pure caseïne eiwitpoeder kan je ook voor een blend kiezen van zowel caseïne als whey en de voordelen van beide combineren.
Wanneer gebruik je caseïne?
De beste momenten voor caseïne eiwitten zijn ’s ochtends vroeg bij het ontbijt en voor het slapengaan. Op deze momenten heeft je lichaam het meeste baat van de langere periode waarin de eiwitten worden opgenomen.