Sorteren:
Sorteren:
Filter
Koken zonder dat je eten aanbrandt of blijft plakken aan je pan? Maar niet die extra vetten en calorieën van boter en oliën? Het kan met de PAM Cooking Sprays! En geen zorgen, met de PAM sprays hoef je niet in te leveren op smaak.
PAM is al jaren een begrip in de kook- en bakwereld door hun speciaal samengestelde anti-aanbak kooksprays die gezondheid, smaak en gemak combineren. Met PAM is koken en bakken een makkie voor iedereen.
Wat is PAM spray?
PAM spray is een non-stick cooking spray, oftewel een anti-aanbak kookspray. Gebruik van de spray voorkomt dat je eten aanbakt. PAM kan je makkelijk in de pan, bakvorm of op de gril sprayen. De spray zorgt voor een gelijkmatige verdeling en het gebruikte kook- en bakgerei is makkelijk achteraf schoon te maken - een enorm pluspunt in vergelijking met het gebruik van boter of oliën bij het koken/bakken.
Denk eraan om de spray goed te schudden voor gebruik en niet te sprayen op warme oppervlaktes of bij open vuur.
Is PAM spray gezond?
Kort gezegd: ja, PAM is gezond. Al in 1992 maakte PAM de overstap naar het gebruik van canola-olie in zijn producten. Deze olie wordt door sommigen als een van de beste oliën ter wereld beschouwd. Canola-olie bevat namelijk minder verzadigde vetten en is rijk aan onverzadigde vetten. Alsof dat nog niet gezond genoeg is: de sprays bevatten ook vrijwel geen calorieën. Door het gebruik van een spray gebruik je namelijk véél minder olie dan je normaliter zou doen.
Wat zit er in PAM spray?
Zoals hierboven vermeld, is een van de ingrediënten van PAM spray canola-olie. Canola-olie is een variant van koolzaadolie. Canola-olie is, in tegenstelling tot koolzaadolie zelf, geschikt voor menselijke consumptie. Canadese wetenschappers zijn namelijk aan de slag gegaan om de gezonde aspecten van de koolzaadolie te filteren. Hieruit is canola-olie ontstaan, een acroniem voor Canada Oil, Low Acid. Deze olie bevat weinig erucazuur en is hierdoor een goed alternatief voor andere oliën.
Wat is het verschil tussen olijfolie en PAM spray?
PAM’s cooking spray kan je bij het bakken gebruiken als alternatief voor olijfolie. PAM spray heeft dezelfde anti-aanbak werking als gewone olijfolie, met het bijkomende voordeel dat je veel minder calorieën en verzadigde vetten aan je maaltijd toevoegt.
Ook zorgt de PAM spray voor een meer gelijkmatige verdeling dan je krijgt door olijfolie in de pan te gieten, waardoor je minder (en daarom ook automatisch minder vetten) gebruikt. Een gezondere keuze dus!
Waar kan ik PAM spray kopen?
PAM spray is in Nederland niet in de supermarkten te koop, maar gelukkig ben je bij Supspace aan het juiste adres! Wij hebben maar liefst 6 verschillende PAM producten in ons assortiment. Zo hoef jij je niet meer te wagen aan koken zonder PAM cooking spray.
Waarom heet het merk PAM?
PAM heeft zijn naam te danken aan één van de oprichters van het merk: Arthur Meyerhoff. PAM is namelijk een acroniem voor Product of Arthur Meyerhoff. De geschiedenis van het bedrijf gaat helemaal terug naar 1959, het jaar waarin Arthur Meyerhoff samen met Leon Rubin PAM Products Inc. oprichtte. In de jaren hierna werd PAM spray wereldwijd bekend. Al snel breidde het bedrijf zijn producten uit van de Original Cooking Spray tot kooksprays voor grillen en meer.